ep archivo - sede de la comision nacional del mercado de valores cnmv
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha alertat dels intents de frau realitzats per empreses no autoritzades que utilitzen dades identificatives d'empreses autoritzades amb el propòsit de confondre els inversors, generant una falsa aparença de legalitat.

La CNMV denuncia que aquests "xiringuitos financers" utilitzen il·legítimament, fins i tot a les seves pàgines web, elements identificatius idèntics o similars als d'empreses autoritzades i inscrites.

Per protegir-se dels estafadors, l'organisme recomana que, en el moment que ofereixin productes financers, els inversors han de revisar algunes dades com la denominació social, marca comercial, seu i adreces postals, domini i adreça web o número de registre en l'organisme supervisor.

En cas que no coincideixi algun d'aquests atributs o hagi algun dubte sobre la identitat de l'empresa, la CNMV valora que han de comunicar-ho a l'organisme i rebutjar ofertes inesperades fins a comprovar que procedeixen d'entitats degudament autoritzades.

La comprovació de les dades de l'entitat sempre s'ha de fer des de la pàgina web de la CNMV, i mai a través d'enllaços rebuts per mitjà de correus electrònics o al lloc web de l'empresa que ofereix una inversió.

contador