macron-annonce-une-aide-exceptionnelle-pour-les-familles-modestes

El producte interior brut (PIB) de França, la segona major economia de la zona euro, va entrar en recessió tècnica en el primer trimestre de 2020 en registrar una contracció rècord del 5,8%, després de la caiguda del 0,1% de l'activitat a l'últim trimestre de 2019, a conseqüència de l'impacte de la Gran Reclusió per la pandèmia de Covid-19, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística del país (Insee).

D'aquesta manera, la contracció del PIB francès entre gener i març supera la gravetat de la caiguda registrada en el primer primer trimestre de 2009, el pitjor de la Gran Recessió, quan l'activitat va retrocedir un 1,6%, i fins i tot supera la deterioració del PIB del 5,3% registrada en el segon trimestre de 1968, durant les protestes del conegut 'maig francès'.

"L'evolució negativa del PIB en el primer trimestre està principalment lligada al tancament d'activitats no essencials en el context de la implementació del confinament des de mitjan març", va explicar l'institut estadístic.

Durant el primer trimestre de 2020, la despesa de les llars va registrar una caiguda del 6,1%, mentre que la formació bruta de capital fix va baixar un 11,8%. En total, la demanda domèstica, excloent canvis en els inventaris, va contribuir a una caiguda de 6,6 punts percentuals del PIB.

Per part seva, les exportacions franceses van caure durant el trimestre un 6,5%, i les importacions van baixar un 5,9%. D'aquesta manera, la balança del comerç exterior va contribuir negativament en dues dècimes al creixement del PIB, mentre que els canvis en els inventaris van sumar nou dècimes al creixement.

Noticias relacionadas

contador