ep joaquim gaymontell salvador guillermo fomenttreball
Joaquim Gay de Montellà, Salvador Guillermo (Foment del Treball)EUROPA PRESS

Gay de Montellà insisteix a treballar perquè Barcelona sigui la seu de l'EMA

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha defensat aquest dilluns la gestió de la patronal catalana el 2016, i ha constatat que va ser un any "complex" condicionat per la relació entre el Govern espanyol i la Generalitat, i per la reducció de la representativitat de la patronal decidida pel Govern.

En roda de premsa abans de l'Assemblea General de la patronal, ha celebrat que els comptes de l'exercici 2016 donen un ebitda positiu, i hi ha hagut ingressos superiors als 2,5 milions d'euros només en lloguers d'oficines i pagaments de quotes dels associats.

El resultat de l'exercici va ser de -247.546 euros, enfront dels -232.073 de l'exercici 2015, i el director d'Economia de Foment del Treball, Salvador Guillermo, ha al·ludit especialment a les rendes impagades per l'extinta Confederació del Comerç de Catalunya: "Aquestes pèrdues són quelcom excepcional".

Els comptes també s'han elaborat amb la reducció del percentatge de la representativitat del 75% al 33% imposada per la Generalitat a l'abril de l'any passat, però que al desembre va ser suspesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per la qual cosa s'ha tornat a la situació anterior.

Gay de Montellà ha remarcat que el 2016 la fidelització de la base associativa va ser "excel·lent" i que la patronal guanya dia a dia la confiança de les empreses catalanes, i ha expressat la voluntat de despertar l'interès de les companyies sorgides de la nova economia.

AGÈNCIA EUROPEA DEL MEDICAMENT

També ha posat l'accent en la necessitat de treballar perquè Barcelona sigui la ciutat que finalment aculli la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA).

"Ha d'haver-hi compromís entre l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Ministeri de Sanitat", i ha advocat per treballar conjuntament per aconseguir aquest objectiu i igualar-lo a la candidatura que va aconseguir la capital catalana en els Jocs Olímpics del 1992.

Ha destacat que aquest organisme aportaria a Catalunya l'entrada de 950 professionals d'alt nivell acadèmic, a més dels efectes que tindria en el sector serveis: "Des de Foment del Treball tenim un alt grau de compromís amb l'Agència Europea del Medicament".

Així, ha insistit que, si l'EMA se situa finalment a Barcelona, més de 40.000 persones necessitaran habitacions en hotels i serveis de restauració cada any.

INDÚSTRIA

Gay de Montellà ha reafirmat el compromís de la patronal amb el sector industrial: "És una necessitat que tothom entengui que Catalunya vol ser industrial per comptar amb una estabilitat i un creixement sòlid".

Ha assegurat que una economia basada en models industrials "suporta millor les crisis", per la qual cosa ha demanat a la Generalitat que avanci en el Pacte Nacional per la Indústria.

"L'economia del 2007 estava basada en l'especulació i en el creixement del deute, i ara comptem amb una internacionalització més gran i un deute més reduït", i ha considerat un motiu d'alegria que aquests canvis s'hagin produït a Espanya.

contador