ep eloi planes presidentfluidra 20181109103401
Eloi Planes, president de FluidraEuropa Press - Archivo

Fluidra ha subscrit un contracte amb l'austríaca BWT Aktiengesellschaft per vendre la seva filial Aquatron Robotic Technology per un preu inicial previst de 26,2 milions d'euros, en el marc del compliment de les condicions de fusió amb Zodiac imposades per la Comissió Europea.

En virtut de l'acord de compravenda, la multinacional catalana transmetrà a BWT Aktiengesellschaft el 100% del capital social d'Aquatron, una filial íntegrament participada indirectament per Fluidra. L'operació, que haurà de ser aprovada per la Comissió Europea, té un preu inicial de 26,2 milions d'euros.

Aquesta quantitat s'ajustarà al tancament de l'operació tenint en compte la caixa, deute i capital circulant de la societat transmesa a aquesta data, contemplant-se a més certs compromisos futurs de pagament vinculats als resultats que obtingui Aquatron, segons assenyala en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat (CNMV).

El tancament de l'operació, que es preveu que es dugui a terme durant els propers mesos, està subjecta al compliment d'una sèrie decondicions habituals en aquest tipus d'operacions, entre les quals hi ha l'aprovació per la Comissió Europea.

La venda d'Aquatron Robotic Technology, que fabrica i distribueix robots netejapiscines a nivell mundial, era una de les condicions a les quals Fluidra es va comprometre amb Zodiac per complir l'autorització que Brussel·les va imposar a la seva fusió el passat 27 de juny.

L'Executiu comunitari va considerar que aquesta filial, que el seu principal actiu una planta de fabricació de netejafons electrònics totalment equipada que es troba situada a Afula Elite (Israel), representa gairebé totes les vendes de Fluidra d'aquests productes a Europa i la cessió abasta tots els actius materials i immaterials pertinents, inclosos els drets de propietat intel·lectual i la marca 'Aquabot'.

La Comissió Europea va considerar que aquest compromís respon satisfactòriament les reserves" que havia identificat i, per tant, no plantejava problemes de competència en el mercat únic.

Fluidra ha registrat unes pèrdues de 18,5 milions d'euros fins al setembre a causa de les despeses no recurrents relacionades amb la culminació de la fusió amb Zodiac, ha comunicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquestes despeses han estat de 60,6 milions d'euros i inclouen el cost d'assessors i de refinançament de l'operació imputats en aquests trimestres, així com impactes comptables associats a la fusió per aplicació de la normativa NIIF 3.

contador