• La companyia destaca la seguretat d'aquesta nova funcionalitat disponible per dispositius Android, iOS i ordinadors de taula
facebook like

Facebook ja pot operar a Espanya com a entitat de diners electrònics, la qual cosa permetrà als usuaris de la xarxa social realitzar enviaments de diners persona a persona a través de Facebook Messenger, tal com ja succeeix als Estats Units.

La companyia figura en el Registre Oficial d'entitats del Banc d'Espanya des del passat 30 de desembre com Facebook Payments International Limited, després d'aconseguir la llicència per operar del Banc Central d'Irlanda.

Facebook podrà emetre, distribuir i reemborsar diners electrònics, i emetre i adquirir instruments de pagament

El fet d'haver obtingut aquesta autorització en un país de la Unió Europea obliga a la companyia a notificar a tots els estats membres la seva condició d'operador.

Segons consta en el registre d'entitats del supervisor espanyol, Facebook Payments International, la seu del qual es troba a Dublín, podrà emetre, distribuir i reemborsar diners electrònics, així com emetre i adquirir instruments de pagament.

També està facultada per realitzar operacions com a transferències de fons o pagaments mitjançant dispositius de telecomunicacions, digitals o informàtics.

El passat 24 d'octubre, el Banc Central d'Irlanda va atorgar a Facebook Payments International Limited --companyia fundada en 2011-- la llicència per operar com a entitat de diners electrònics, segons han explicat a Europa Press fonts de la companyia que presideix Mark Zuckerberg.

"La llicència ens permet desenvolupar productes com a donacions caritatives en Facebook o pagaments persona a persona a Europa, com ja fem a Estats Units", han indicat.

SEGURETAT DE LES TRANSACCIONS

Fa més d'un any i mitjà que la companyia va anunciar l'engegada d'un servei per enviar i rebre diners entre dues persones a través de Messenger. El gegant tecnològic destacava la seguretat d'aquesta nova funcionalitat disponible per a dispositius Android, iOS i ordinadors de taula.

Facebook explicava llavors que per poder utilitzar-la, l'usuari ha d'introduir el nombre d'una targeta de dèbit Visa o Mastercard associada a un compte d'un banc amb seu a Estats Units. Una vegada completat aquest tràmit, és necessari crear un nombre PIN o vincular una empremta dactilar en el cas dels dispositius iOS per poder operar.

Seguint aquesta tendència, Mastercard va avançar durant el Congrés Money 20/20 el llançament de plataformes 'chatbot' d'intel·ligència artificial que permetran als consumidors realitzar transferències, gestionar les seves finances i realitzar compres a través d'aplicacions de missatgeria instantània com Facebook Messenger.

POSSIBLE AMENAÇA PER A LA BANCA

La primera relació de la 'big tech' amb la banca data de 2012, quan, en col·laboració amb el banc australià Commonwealth Bank, va engegar una aplicació per realitzar pagaments a través de la xarxa social. Més endavant va arribar a un altre tipus d'acords amb entitats com ASB Bank (Nova Zelanda) o ICICI Bank (Índia) per donar accés directe als seus serveis de banca online.

Segons consta en el 3r Rànquing de Competidors del Sector Financer, presentat a mitjan 2016 pel IEB, "una potencial incursió en el negoci de transferències bancàries a nivell mundial (de Facebook) minvaria considerablement les comissions aplicades per les entitats financeres per aquest tipus d'operacions", per la qual cosa la companyia és vista com una amenaça per les entitats financeres.

A això contribueix el fet que Facebook compta amb una clientela potencial de més d'1.600 milions d'usuaris. "És evident que pot posicionar-se en aquests negocis com un competidor de pes per a la banca tradicional", indica l'informe.

contador