• Va ser l'única membre de la FMOC que va votar en contra de l'últim comunicat de política monetària
federal reserve

Esther George, presidenta de la Fed de Kansas City que va votar en l'última reunió de la Fed a favor d'apujar els tipus d'interès, ha tornat a manifestar la seva aposta per una pujada del preu del diner als Estats Units.

“Quan veig on estem al mercat laboral, quan veig la inflació i la nostra previsió, crec que és el moment de moure's (apujar tipus)”, ha assenyalat George en una entrevista amb Bloomberg. Les seves declaracions són importants perquè és un membre amb dret a vot al Comité Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès), l'òrgan de la Fed que decideix sobre política monetària.

“A l'última reunió, vaig comentar que era el moment de continuar amb el procés de normalització dels tipus d'interès. Haurem d'esperar a la reunió de setembre per saber si alguna cosa ha canviat”, ha afegit George.

En qualsevol cas, la banquera central considera que “no crec que necessitem tipus d'interès alts ni que sigui necessari refredar l'economia. Però crec apropiat començar el procés de continuar la normalització monetària. Hi ha espai per fer-ho”. Les declaracions de George es produeixen un dia abans de l'esperada intervenció de Janet Yellen, presidenta de la Fed, al simposi de Jackson Hole.