Espana-Tesoro_2

El Tresor Públic ha llançat aquest dimarts noves obligacions a 30 anys malgrat la volatilitat dels mercats per la crisi del coronavirus, que va provocar fortes pèrdues a les borses mundials, en un nou 'dilluns negre' després que Itàlia confirmés els primers contagis i morts pel virus xinès.

Fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics van indicar que el Tresor ha valorat la situació i, malgrat les actuals turbulències, ha avaluat l'interès dels mercats i considera que la situació és "òptima" per llançar bons a llarg termini.

La nova referència, amb data de venciment al 2050, compta amb Barclays, BBVA, BNP Paribas, Crédit Agricole, JP Morgan i Banc Santander com col·locadores, i està dirigida tant a clients minoristes com a clients professionals.

Considera que la situació és "òptima" per llançar bons a llarg termini

Aquesta nova emissió del Tresor es produeix en una setmana en què no hi ha subhastes ordinàries previstes, de manera que l'última vegada que l'organisme va acudir als mercats va ser el passat 20 de febrer, quan va col·locar 4.552,61 milions d'euros en bons i obligacions a 5 i 10 anys, dins del rang previst (entre 4.000 i 5.000 milions), i amb una demanda que gairebé va duplicar l'import adjudicat.

Per a 2020 el Tresor preveu realitzar una emissió neta de deute públic de 32.500 milions d'euros, un 7,1% menys respecte a l'estratègia de l'any passat, però un 62,8% més respecte als 19.960 milions finalment emesos al tancament de 2019.

L'estratègia de finançament d'enguany contempla una emissió bruta de deute públic de 196.504 milions per a enguany, un 6,2% menys que l'estratègia de 2019, i preveu obtenir tot el finançament net a través de l'emissió d'instruments a mitjà i llarg termini. A més, l'organisme preveu l'emissió del seu primer bo verd a 20 anys per la segona meitat de l'exercici.

Noticias relacionadas

contador