ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva en su comparecencia en
CONGRESO - Archivo

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, preveu duplicar en un mes el nombre de llars beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), passant dels 90.000 que el reben en aquests moments als 180.000 a la fi d'octubre.

"A la fi d'octubre, la nostra expectativa és que puguem fer un salt i tenir 180.000 llars amb l'IMV aprovat i avançar en la tramitació de molts expedients, de tal manera que gairebé el 65-70 per cent de tots els expedients vigents (entorn d'un milió) estiguin ja en procés de gestió. Ens permetria arribar a final d'any molt prop dels nostres objectius inicials", ha explicat Escrivá aquest dimarts durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Actualment, segons ha precisat el ministre, han rebut més de 900.000 sol·licituds, de les quals se n'han processat unes 410.000, i ja són en beneficiàries 90.000 llars, gairebé 300.000 persones. També n'han sol·licitat l'esmena a uns 160.000 llars més.

Aquest "salt" a 180.000 llars beneficiàries el podran fer, segons ha indicat Escrivá, gràcies a la introducció d'una sèrie de modificacions per a agilitar la gestió dels expedients. Entre altres canvis, el ministre ha destacat que s'obren noves vies de justificació i documentació de llars que conflueixen en un mateix habitatge i s'aclareix el concepte de "llar monoparental".

Així mateix, el Govern ha limitat en el cas dels menors de 30 anys el requisit de 3 anys de vida independent i 1 any de cotització a la Seguretat Social, de manera que a partir d'ara només serà necessari que acreditin un any de vida independent per sol·licitar l'IMV.

Noticias relacionadas

contador