ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva en una foto de archivo
Europa Press

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat que les mesures preses destinades a protegir els treballadors "estan a punt de ser renovades per als pròxims mesos", ja que han permès que tinguem ara més treballadors amb contractes indefinits i més treballadors per compte propi que abans que s'iniciés la pandèmia.

Així ho ha expressat el ministre durant la seva intervenció aquest dimecres al fòrum 'Spain Investors Day', durant la qual s'ha referit als Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Creu que aquest mecanisme s'ha d'adaptar per convertir-lo en un element estructural del mercat de treball.

"El nostre major repte és aprendre d'aquestes experiències" i utilitzar-les per transformar el nostre mercat laboral, corregint les nostres debilitats estructurals (precarietat, temporalitat...). Així, "aquesta reeixida experiència del nou model d'ERTO ens ha ensenyat que hi ha formes eficients de fer del nostre mercat laboral més flexible i més equitatiu" i, per això, "hem d'adaptar aquest model per convertir-lo en un element estructural del nostre mercat laboral", ha dit.

PENSIONS I INGRÉS MÍNIM

Pel que fa a la reforma de les pensions, Escrivà ha assenyalat que el seu principal objectiu és el d'"assegurar la sostenibilitat a llarg termini del sistema sota els principis de solidaritat intergeneracional i responsabilitat fiscal". En aquest sentit, ha subratllat que "partim d'una bona situació gràcies a la reforma de 2011" i, a sobre, "estem treballant en diverses mesures per acostar l'edat efectiva de jubilació a l'edat legal". "Hi ha marge per prendre mesures tant en jubilació anticipada com a incentius a la demora en la retirada", ha afegit destacant el suport majoritari al Congrés dels Diputats a les recomanacions del Pacte de Toledo.

Pel que fa a l'Ingrés Mínim Vital (IMV), el ministre considera que contribueix "a crear una societat més cohesionada i inclusiva, té un paper molt rellevant en fer d'Espanya un país més atractiu per invertir".

A més, ha definit aquesta prestació, que beneficia actualment a gairebé mig milió de persones, com "política innovadora que pot activar i millorar les opcions d'inserció i capacitació laboral d'una part important dels treballadors espanyols i dinamitzar l'economia espanyola".

contador