reino unido bandera portada

No importa el resultat de la contesa pel lideratge del Partit Conservador. Sigui qui sigui el nou líder, la majoria dels inversors (62%) creu que el Regne Unit se submergirà en una recessió abans del final d'any, segons una investigació encarregada per HYCM. "Sigui quin sigui el rumb que es prengui, la nostra investigació mostra que els inversors veuen clarament una recessió com una cosa inevitable".

L'enquesta mostra una lleugera preferència per Rishi Sunak com a primer ministre (36%), en comparació amb el 33% dels que no van mostrar preferència i el 31% que elegeix Liz Truss per al càrrec.

Pel que fa a les qüestions econòmiques i sota un escenari d'alta inflació i de baix creixement, la meitat (50%) va mostrar la seva preocupació que el cicle d'augment dels tipus d'interès del Banc d'Anglaterra no sigui suficient per acabar amb la inflació vertiginosa als propers mesos, cosa que representa l'amenaça més gran per a la seva cartera financera.

Un altre 45% va expressar la seva alarma per la perspectiva que les pujades de tipus d'interès desanimen el creixement econòmic, cosa que, segons prediuen, desencadenarà una recessió durant els propers 12 mesos.

"Amb la competència pel lideratge conservador guanyant impuls, tots els ulls estan posats fermament en la política econòmica. Mentre Sunak adverteix de llums vermells a l'economia i creu que s'han de prendre mesures urgents per controlar la inflació en espiral, Truss i els seus patrocinadors estan posant en dubte el pensament actual del Banc d'Anglaterra”, expressa Giles Coghlan, principal analista de divises d'HYCM.

Afegeix que, "en parar esment als advertiments d'un declivi econòmic de cinc trimestres, les nostres troballes suggereixen que els inversors no només són molt conscients de l'impacte prolongat de la crisi econòmica actual, sinó que també estan qüestionant el mandat del Banc d'Anglaterra sobre la inflació i adaptant les carteres per a un camí difícil per davant".

"A mesura que la crisi del cost de la vida continua afectant, no sorprèn veure molts inversors reduir les seves participacions en alguns actius més arriscats i especulatius a favor d'aquells que característicament brinden un refugi segur en temps d'incertesa. Tot i això, atès que el 19% dels inversors en general planegen invertir en accions i participacions i l'interès en divises continua sent alt, és important reconèixer que, encara que moderat, la gana pel risc no és completament morta", afirma.

contador