ep archivo   el presidente del consejo de supervision del banco central europeo bce andrea enria
BCE - Archivo

El president del Consell de Supervisió del Banc Central Europeu (BCE), Andrea Enria, considera que “la inquietud entre els inversors és una preocupació” en relació amb la caiguda de les accions de Deutsche Bank aquests dies.

Així ho ha esmentat durant la seva intervenció a l'obertura de la Conferència Anual Handelsblatt sobre supervisió bancària celebrada aquest dimarts.

Enria ha reconegut que el que "realment" el va preocupar "va ser el nerviosisme i la inquietud que vaig percebre al mercat i entre els inversors", ja que els successos que fuetegen la banca aquestes últimes setmanes mostren que els inversors estaven nerviosos i podien espantar-se pels moviments en el petit mercat dels swaps o permutes contra l'incompliment creditici (CDS, per les sigles en anglès).

Per això, creu que “tenir CDS compensat centralment seria un gran progrés”. "Hi ha mercats com el mercat de CDS sobre deute d'un sol emissor que són molt opacs, molt poc profunds i amb molt poca liquiditat, i amb uns quants milions d'euros la por s'estén a bancs de bilions d'euros d'actius i contamina les cotitzacions borsàries i també les sortides de dipòsits", ha explicat.

A més, ha advocat per una supervisió dels bancs "més eficaç", ja que opina que els esdeveniments actuals "confirmen que cal més que mai una supervisió forta i exigent".

Pel que fa a l'exposició directa a Credit Suisse, Enria ha assegurat que "és rellevant, però manejable".

contador