ep repartidorla plataforma
Repartidor de la plataformaUBER - Archivo

MADRID, 25 (EUROPA PRESS)

EnComúPodem ha plantejat al Congrés "intensificar" les inspeccions de Treball i de la Seguretat Social davant l'anunciada expansió d'Uber a nous sectors de cara a diversificar el seu negoci abans de la seva sortida a borsa el 2019.

Segons diverses informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació, aquesta companyia es planteja estendre el seu model "a demanda" a sectors com l'hostaleria o la seguretat privada a través del desenvolupament d'una nova divisió, denominada Uber Works.

Davant d'això, la portaveu laboral d'EnComúPodem, Aina Vidal, s'ha dirigit al Govern per preguntar si augmentarà les inspeccions, en considerar que "aquestes noves pràctiques empresarials poden conduir a abusos i vulneracions dels drets laborals".

Així figura en una bateria de preguntes registrades al Congrés, a les quals ha tingut accés Europa Press, en les quals planteja, directament, que la intenció d'Uber de "proporcionar força laboral per a esdeveniments i altres funcions corporatives alienes a les desenvolupades habitualment podria suposar un cas de cessió il·legal de treballadors i treballadores".

ECONOMIA COL·LABORATIVA

En aquest sentit, Vidal pregunta al Govern si comparteix aquesta consideració, i també per la seva opinió respecte a aquest tipus de models empresarials, per conèixer si considera que s'enquadren dins la coneguda com a 'economia col·laborativa'.

Malgrat que encara no existeix una data oficial de llançament del nou servei, la diputada catalana destaca que Uber ja ha començat a seleccionar personal per a la seva nova divisió i que la nova àrea de negoci "està creant-se a imatge de la d'Uber Eats, d'entrega de menjar a domicili, i de Freight, que connecta les empreses de transport amb els transportistes".

contador