gkn edrive manufacturing expansion melrose industrial fabricacion factory
GKN

Els preus industrials es van mantenir sense canvis l'octubre en relació amb el mes anterior, i van retallar el seu creixement interanual vuit dècimes, fins al 4,5%, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb el repunt interanual d'octubre, els preus industrials encadenen 24 mesos consecutius en positiu.

El descens de la taxa interanual dels preus industrials s'ha degut principalment al menor creixement de l'energia, els preus van augmentar un 13%, gairebé quatre punts menys que al setembre, i a la moderació dels preus dels béns intermedis, que van registrar una taxa anual del 2,5%, una dècima menys que el setembre.

Per contra, entre els sectors industrials amb influència positiva en l'evolució de la taxa general dels preus industrials van destacar els béns de consum no durador, que van presentar una variació del -0,7%, una dècima més que el setembre.

Amb el repunt interanual d'octubre, els preus industrials encadenen 24 mesos consecutius en positiu

La taxa de variació anual de l'índex general sense energia es va incrementar una dècima l'octubre, fins a l'1%, de manera que se situa més de 3,5 punts per sota de la de l'indicador general.

En termes mensuals, els preus industrials no van experimentar canvis respecte al mes anterior, en contrast amb els repunts mensuals del 0,8% que van registrar el setembre d'aquest any i octubre de 2017.

En taxes mensuals va destacar l'augment en un 0,2% dels preus dels béns intermedis i els descensos de l'energia (-0,2%) i dels béns de consum no durador (-0,1%).

TAXES POSITIVES EN TOTES LES COMUNITATS

L'octubre la taxa anual dels preus industrials va baixar en 16 comunitats autònomes i només va pujar al País Basc, en set dècimes, fins al 8,4%.

Per contra, Canàries, Balears i Astúries són les comunitats on més baixa la taxa anual l'octubre, amb baixades de més de sis punts en els dos primers casos i de 5,3 punts en el d'Astúries.

Malgrat aquesta evolució, totes les comunitats presentaven l'octubre taxes interanuals positives de preus industrials, amb País Basc (8,4%), Múrcia (7,3%) i Canàries (6,7%) al capdavant.

Noticias relacionadas

contador