ep pension pensiones jubilacion pensionista jubilado jubilada jubilados
EUROPA PRESS

El Govern ha abonat avui als pensionistes la paga única addicional per la desviació de l'IPC el 2018 respecte a la pujada que van experimentar les seves pensions a principis de l'any passat, cosa que tindrà un cost per a l'Executiu de 123,4 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

S'ha compensat a més de 9,3 milions de pensions per la diferència d'una dècima en l'IPC

Les pensions van pujar un 1,6% el 2018, però els preus es van situar a l'1,7% (desembre de 2017 a novembre de 2018), per la qual cosa s'ha compensat a més de 9,3 milions de pensions per aquesta diferència d'una dècima. L'import d'aquesta paga compensatòria per a una pensió mitjana és de 13 euros.

Aquest any el Govern ha estès aquesta paga addicional a 194.393 prestacions familiars per fill a càrrec, major de 18 anys i discapacitat igual o superior al 65%, per al que ha destinat una mica més d'un milió d'euros.

Aquesta compensació addicional, que es realitza de manera independent i amb anterioritat a l'abonament ordinari de la pensió mensual de febrer, s'ha aplicat a les pensions de jubilació, incapacitat, viduïtat i orfandat; pensions mínimes en totes les seves modalitats, SOVI i no contributives.

Noticias relacionadas

contador