• Hi haurà aturades els dilluns, dimarts i dimecres del mes d'octubre
ep concentracionexaminadorestrafico
EUROPA PRESS

Els examinadors de trànsit segueixen descontents, i han anunciat que seguiran amb les aturades el proper mes d'octubre. En concret, prolongaran la seva vaga i ho faran seguint amb la mateixa fórmula que ja van dur a terme al setembre, és a dir, hi haurà aturades els dilluns, dimarts i dimecres del mes d’octubre.

En total, des que va arrencar la vaga a mitjans de juny, s'han suspès 98.000 exàmens pràctics

Així ho ha confirmat el president de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra), Joaquín Jiménez, just abans que el col·lectiu presentés els documents per a la nova convocatòria, que sumaria 14 dies més d'aturades. Els examinadors van iniciar la seva vaga el passat 19 de juny, amb aturades que es van estendre als tres primers dies de cada setmana al juliol. Al setembre, es van reprendre aquestes jornades amb la mateixa fórmula, que ara pretenen repetir per a octubre, recull Europa Press.

Igualment, aquest dimarts l'associació es reunirà al Congrés amb diferents grups parlamentaris per "fer veure als polítics la importància del que s'està reivindicant". El motiu pel qual es troben en vaga aquests treballadors és la petició d'un increment salarial -complement específic de 250 euros- que dignificaria el seu lloc de treball i ajudaria, d'aquesta manera, a pal·liar el dèficit de funcionaris del col·lectiu.

Durant aquestes reunions amb els grups, Asextra intentarà "convèncer" els polítics perquè donin suport a aquesta reclamació del col·lectiu als propers pressupostos generals de l'Estat (PGE), els de 2018, ja que és el Ministeri d'Hisenda l'organisme competent d'aquest increment salarial.

En concret, el Consell de Ministres donarà llum verda al projecte de comptes públics de l'any que ve aquest divendres, dia 22, per la qual cosa està previst que arribi al Congrés quatre dies més tard, el dimarts 26 o, com a molt tard, el dimecres 27, complint així el termini que marca la llei que els Pressupostos arribin a la Cambra baixa abans del 30 de setembre.

D'altra banda, Jiménez ha informat que el col·lectiu no anirà a la vaga els dijous i divendres del que queda de setembre, tal com havia demanat CSIF, que havia convocat estendre les aturades per als dies 21, 22, 28 i 29 d'aquest mes, perquè el termini de presentació de la convocatòria ha estat fora de temps.

100.000 EXÀMENS SUSPESOS

La setmana passada es van suspendre uns 9.000 exàmens diaris, amb una mitjana de 3.000 exàmens sense realitzar per cada dia de vaga (dilluns, dimarts i dimecres) que suma un total, des que va arrencar la vaga a mitjans de juny, de 98.000 exàmens sense fer, que previsiblement superaran aquesta setmana les 100.000 proves.

El percentatge de seguiment de la vaga se situa aquest mes entre el 60% i el 75%, aproximadament, segons dades ofertes per la DGT i Asextra, respectivament. Durant aquests dos últims dies d'aturades, l'associació informa que un 74% de treballadors van secundar la vaga aquest dilluns, dia 18, i un 72%, dimarts.

contador