• Els sectors on més s'ha incrementat el consum en línia són turisme, oci, moda i dispositius mòbils
ep compras online semanainternet ciberdelincuentes hacker
PEXELS

El comerç en línia guanya cada vegada més adeptes a Espanya. Tant que en aquest 2017 les compres per Internet s'han incrementat un 38% respecte a l'any passat, de manera que cada espanyol ha gastat una mitjana de 2.000 euros en aquest tipus d'operacions, segons es desprèn de les dades de l'Observatori Cetelem sobre eCommerce 2017.

El grup dels quals compren un cop per setmana creix fins al 17%, i els que ho fan cada 15 dies passa del 18% al 21%

En concret, l'informe revela que els sectors on més s'ha incrementat el consum en línia són, sobretot, turisme, oci, moda i dispositius mòbils. Una tendència que sembla consolidar-se de cara a 2018, durant el qual les intencions de compra per Internet són superiors a les d'aquest any. Així mateix, l'estudi destaca que les grans plataformes de compra amb multitud de productes (com Amazon, Rakuten o Alibaba) es posicionen clarament com el canal de compra preferit per realitzar la gran part d'aquestes compres. En cinc dels vuit sectors analitzats, en molts casos molt per sobre de la web de les pròpies botigues.

Pel que fa al lloc on es fan les compres, el 90% dels enquestats reconeix que les fa a casa, fet que suposa sis punts menys que el 2016, i per l'ordinador, encara que cada vegada més des de qualsevol punt gràcies al mòbil, ja que el 56% declara haver comprat usant aquest dispositiu.

El grup dels quals compren un cop per setmana creix fins al 17%, i els que ho fan cada 15 dies passa del 18% al 21%. Així, el poder realitzar la compra des de casa (62%), comprar a qualsevol hora del dia (39%) i evitar els desplaçaments (28%), incorporant-se aquest any el fet de rebre directament els productes comprats a casa (28%) és el que més es valora per anar a comprar en línia.

VIATGES I OCI, ELS MÉS DEMANATS

D'altra banda, l'enquesta mostra que els viatges (bitllets i reserves d'hotel) i l'oci (entrades d'espectacles, llibres o músic), els dos amb un 72% de les mencions, 15 i 22 punts més respectivament, són les adquisicions estrella d'aquest any pels espanyols.

La moda se situa a la tercera posició amb un 62% d'enquestats que declara la compra en línia d'aquest tipus de productes, amb un augment de 7 punts percentuals. Els dispositius mòbils, el calçat i accessoris, i els electrodomèstics i la tecnologia completen el 'top 5' de productes més adquirits per Internet.

Respecte al finançament dels productes, el 9% dels enquestats reconeix haver finançat alguna de les compres en línia realitzades durant els últims 12 mesos, enfront del 14% de l'any anterior. Així, entre el 9% d'internautes consumidors espanyols enquestats que ha declarat haver realitzat un finançament d'alguna de les seves compres per Internet durant els últims 12 mesos, l'import mitjà és de 1.256 euros, fet que suposa un increment de 611 euros respecte a l'any anterior.

contador