ep turistespalma
Turistes a PalmaEuropa Press - Archivo

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Els consumidors catalans han gaudit de les seves vacances d'estiu amb una despesa més gran i van destinar 1.139 euros de mitjana a les seves vacances estiu, un 12% més en comparació amb la despesa que van dur a terme el 2017.

Segons ha informat aquest divendres Cetelem en un comunicat, si es compara amb Espanya, la despesa ha augmentat també un 12%.

A més destaca que, si es fa una comparació amb el que es declara en l'enquesta del juny, finalment la despesa mitjana ha estat un 3% menys que el que es preia inicialment --1.139 euros respecte els 1.178 euros previstos al juny--.

Així ho reflecteix l'edició especial de l'Observatori Cetelem, que analitza el comportament dels consumidors catalans respecte la despesa real durant les vacances anteriors.

Segons aquest estudi, el 28% dels catalans reconeixen haver gastat més durant les vacances d'aquest estiu; el 42% declara haver gastat el mateix que el 2017 i el 31% menys.

Si es compara amb el que es va expressar al juny sobre la despesa real, s'observa que existeix un increment de 4 punts percentuals entre els que tenien intenció de gastar més, i els que realment ho han fet --24% front 28%--.

No obstant això, es contempla que disminueix en 7 punts el percentatge dels que finalment han gastat menys aquest estiu.

ACTIVITATS

Pel que fa a les activitats més concorregudes durant aquest estiu, han estat sortir a restaurants, amb un 76% de catalans enquestats, seguit d'anar de compres --49% davant del 58% d'Espanya-- i viatjar per Espanya allotjant-se a hotels i apartaments, amb un 39% d'esments, davant del 42% del total d'Espanya.

L'enquesta també destaca que totes les activitats estan per sota dels percentatges del total d'Espanya, excepte els viatges a l'estranger allotjant-se a cases de familiars o amics, en què els catalans es troben 3 punts per sobre.

Cetelem, del grup BNP Paribas, és especialista en crèdit al consum, préstecs personals i gestió de targetes.

contador