ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

Els beneficis de les principals empreses industrials xineses van augmentar un 66,9% interanual durant els primers sis mesos 2021, en part per l'efecte de la base comparativa, ja que durant bona part dels primers tres mesos del 2020 la Xina es va paralitzar per la pandèmia de la Covid-19, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONE).

No obstant això, si es comparen les dades amb el període comprès entre gener i juny de 2019, l'increment durant el primer semestre del 2021 és del 45,5%. Pel que fa al mes de juny, els beneficis industrials van augmentar un 20% interanual, segons informa EFE.

Pel estadístic de l'ONE Zhu Hong, això es deu en bona mesura a la recuperació de la demanda de la producció industrial i a "la millora sostinguda de les condicions operatives de les empreses". Durant el primer mig any els guanys van ser de gairebé 4,22 bilions de iuans (651.418 milions de dòlars o 551.918 milions d'euros).

Per a l'elaboració d'aquest indicador, l'ONE només té en compte a aquelles empreses industrials amb ingressos anuals superiors als 20 milions de iuans (3,08 milions de dòlars, 2.610.000 d'euros). Dels 41 sectors analitzats per l'estadística, 39 van registrar un augment dels seus guanys en aquests sis mesos, mentre que un va passar de pèrdues a beneficis durant el transcurs de l'any, i un altre més es va mantenir sense variació.

Les principals beneficiades van ser les empreses estatals (amb un increment dels seus beneficis del 111,9% interanual), mentre que els de les companyies privades ho van fer en un 47,1%. L'ONE destaca l'avanç dels beneficis en la indústria de la manufactura de fibra química (387,5%), de la fosa i el processament de metalls no ferruginosos (272,8%) i de la de l'extracció de petroli i gas (248,6%).

Tot i que, "en conjunt, els beneficis industrials de les empreses s'han recuperat de manera sostinguda" entre gener i juny, des de l'ONE alerten que continua havent-hi desequilibri en la recuperació, amb les petites empreses a la cua d'aquesta.

contador