ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva comparece en la 20220721144403
Eduardo Parra - Europa Press

La Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) ha demanat responsabilitat als grups polítics perquè votin aquest dijous a favor del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), l'aprovació del qual requereix majoria simple de vots afirmatius. En aquest sentit, UPTA ha recalcat que aquells que no votin a favor de la reforma "estarà fallant als autònoms".

"Seria un autèntic error que la feina feta durant mesos entre els agents socials, el Ministeri d'Inclusió i les organitzacions d'autònoms representatives, no es ratifiqués demà al Congrés dels Diputats", assenyalen des de la Unió.

Eduardo Abad, president d'UPTA, subratlla que aquesta és la “gran reforma que quedava pendent en matèria de protecció social” i que aquesta legislació permet “el canvi i la transformació de model de cotització del nostre col·lectiu, que durant més de 40 anys ha vist com el RETA perdia el seu esperit solidari, contributiu i econòmicament sostenible”.

"La reforma esmentada serà vital perquè més de 3,3 milions d'autònoms realitzin les seves aportacions econòmiques al sistema sobre els rendiments econòmics obtinguts pel desenvolupament de la seva activitat, sempre de forma justa i equitativa", afegeix Abad.

El president d'UPTA destaca que “per a 2,3 milions de treballadors per compte propi baixarà la seva aportació mensual respecte a l'actual sistema”. “Aquest estalvi és imprescindible per rebaixar la pressió econòmica que pateixen en aquest moment tan crític de la nostra economia”, afegeix.

Finalment, Abad indica que a UPTA estan “molt satisfets, el model que presentem en aquell moment és bàsicament el sistema que demà s'aprovarà al Congrés dels Diputats, la perseverança de la nostra organització en les negociacions i el diàleg amb la resta dels actors n'ha donat el fruit”.

contador