• La xifra es redueix en un 39% respecte als sis primers mesos de 2015
repsol632x175

L'agenda de resultats empresarials torna a estar molt carregada avui dijous, i entre d'altres noms propis destaca el de Repsol. La petroliera ha anunciat abans de l'obertura del mercat un benefici net de 639 milions d'euros durant els sis primers mesos de l'any, xifra que suposa un descens interanual del 39%.

  • 14,72€
  • -1,90%

Els resultats publicats en el fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mostren un benefici de 63 milions d'euros en el negoci upstream (exploració i producció), en contrast amb les pèrdues de 238 milions de la primera meitat de 2015. L'àrea de downstream (refinació i distribució) genera durant els sis primers mesos de l'any guanys nets de 934 milions, un 4% menys que l'exercici previ.

Lea también: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU

Per la seva banda, la participació a Gas Natural Fenosa reporta un benefici de 195 milions, un 14,1% menys que l'any anterior. Encara que el que més castiga el resultat final són les despeses extraordinàries de 'corporació i ajustos', per valor de 275 milions d'euros. És a dir, especialment "despeses de funcionament de la corporació i ajustos de consolidació intersegment", assenyala el comunicat, que es produeixen pels costos de reestructuració de plantilla aprovada pel període entre 2016 i 2018.

En termes ajustats, el benefici net cau un 26% fins als 917 milions. L'empresa assenyala que la caiguda interanual es produeix en incloure en el primer semestre de l'any passat els resultats financers excepcionals de 500 milions d'euros derivats de la posició en dòlars que tenia l'empresa després de cobrar l'expropiació d'YPF, import que es va destinar posteriorment a la compra de Talisman.

LA PRODUCCIÓ ES DISPARA AMB TALISMAN

La compra de Talisman ha contribuït a elevar un 60% la producció de Repsol, fins a la xifra de 705.500 barrils equivalents de cru al dia, magnitud que està en línia amb els objectius de la petroliera. L'increment "es deu, fonamentalment, a la incorporació dels actius de Talisman i als increments de producció procedents de Veneçuela, Bolívia, Noruega, el Brasil i el Perú", assenyala l'empresa presidida per Antonio Brufau.

"En un entorn de preus deprimits del cru i del gas, les mesures d'eficiència i estalvi implementades per Repsol han permès que tots els negocis de la companyia hagin tingut un resultat positiu", assegura la companyia. En aquest sentit, el preu mitjà el primer semestre del barril Brent, referència a Europa, va caure un 31% en comparació de l'any anterior fins a 39,8 $, mentre que el West Texas, referència als Estats Units, va disminuir un 25% fins els 39,8 $ també.

contador