tesoro eeuu
U.S. Department of the Treasury

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha alertat que l'actual situació de confinament a causa de la pandèmia de coronavirus pot causar "danys permanents" a l'economia del país nord-americà.

En un missatge davant el Senat, Mnuchin i el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, han ofert un pronòstic greu sobre una "economia fràgil" i han advertit de greus pèrdues d'ocupacions durant els pròxims mesos.

No obstant això, han donat versions diferents sobre com afrontar la crisi: Powell ha suggerit augmentar el suport fiscal als estats i les empreses per evitar efectes irreparables, mentre que Mnuchin s'ha inclinat per reobrir els comerços i negocis per propiciar la recuperació.

"Hi ha dades que mostren que la gent que roman sense ocupació durant llargs períodes de temps es topa amb greus dificultats a l'hora de tornar a treballar. (...) Això mateix succeeix amb les petites i mitjanes empreses, que són les màquines que creen ocupació a la nostra gran economia", ha asseverat Powell.

Els Estats Units són el país més afectat del món per la pandèmia de coronavirus, amb 1,5 milions de casos confirmats i 91.570 morts. A nivell mundial són ja 4,8 milions els infectats i 321.000 els morts.

Noticias relacionadas

contador