ep economiamacro- tesoro espera colocarjueves4500 millonesuna emisionbonosobligaciones
EUROPA PRESS - Archivo

El Tresor Públic ha captat aquest dimarts més de 10.000 milions d'euros amb la seva primera emissió sindicada a set anys per fer front a l'impacte del Covid-19 i per accelerar el grau de compliment del seu programa per a enguany, segons han informat a Europa Press en fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

L'organisme està accelerant l'emissió prevista per a 2020 amb la finalitat d'arribar a l'estiu amb una grau "molt alt" de compliment del programa actual. D'aquesta forma, si calgués emetre'n més, seria més fàcil de fer, expliquen des d'Assumptes Econòmics. L'emissió sindicada a 7 anys, la primera d'aquest tipus llançada pel Tresor, s'ha programat en un context de volatilitat del mercat i d'incertesa sobre l'evolució de la crisi del coronavirus.

La col·locació contribuirà a finançar els avals públics per a injectar una liquiditat de 100.000 milions d'euros,

El preu del bo costaria al voltant de 18 punts bàsics més que els rendiments de referència i l'organisme ha designat el BBVA, Credit Agricole, HSBC, JPMorgan, Société Générale i Santander com a agents colocadores de l'emissió extraordinària.

La col·locació, que té lloc en ple estat d'alarma declarat el passat 14 de març a conseqüència de la crisi sanitària del Covid-19, contribuirà a finançar els avals públics per a injectar una liquiditat de 100.000 milions d'euros, anunciats dimarts passat pel Govern per tal d'evitar el tancament d'empreses i els acomiadaments mentre duri la situació d'excepcionalitat.

A més, malgrat la incertesa derivada de la crisi sanitària del Covid-19, l'emissió d'aquest dimarts es produeix en context de més confiança, derivada de l'anunci del Banc Central Europeu (BCE) la setmana passada del llançament d'un programa d'emergència per intentar combatre la pandèmia del coronavirus mitjançant l'adquisició d'actius públics i privats amb un abast de 750.000 milions d'euros i que estarà en vigor fins a finals d'enguany.

Per a 2020, el Tresor preveu realitzar una emissió neta de deute públic de 32.500 milions d'euros, un 7,1% menys respecte a l'estratègia de l'any passat, però un 62,8% més respecte als 19.960 milions finalment emesos a tancament de 2019. L'estratègia de finançament d'enguany contempla una emissió bruta de deute públic de 196.504 milions per a enguany, un 6,2% menys que l'estratègia de 2019 i preveu obtenir tot el finançament net a través de l'emissió d'instruments a mitjà i llarg termini. A més, l'organisme preveu l'emissió del seu primer bo verd a 20 anys durant la segona meitat de l'exercici.

contador