l indice allemand dax a la bourse de francfort

Decebedora dada del sentiment dels inversors a Alemanya. Al març, l'índex ZEW es desploma fins als 13 punts, en comparació amb els 28,1 registrats al febrer. A més, també es col·loca per sota de la dada que esperava el consens.

Per la seva banda, l'índex relatiu a la situació actual es va situar en -46,5 punts enfront dels -45,1 del mes anterior.

"Els mercats financers internacionals estan sota forta pressió" i "aquest alt nivell d'incertesa també es reflecteix a l'indicador de sentiment econòmic", han assenyalat des de l'institut ZEW.

"L'avaluació de l'evolució dels beneficis dels bancs s'ha deteriorat considerablement, però continua sent lleugerament positiva. Les avaluacions de la indústria d'assegurances també disminueixen significativament", ha comentat el president de ZEW, Achim Wambach.

Pel que fa a la zona euro, les expectatives dels experts del mercat financer sobre el desenvolupament econòmic també es van deteriorar significativament al març. Cauen 19,7 punts i actualment estan als 10 punts. L'indicador de situació va caure 3 punts fins a un nivell nou de -44,6 punts.

contador