Bundestag Alemania

Les xifres principals del ZEW alemany per al maig van mostrar que l'índex de sentiment econòmic va millorar malgrat els riscos de recessió que s'acosten, arribant a -34,3 des del -41 anterior. Tot i això, es manté a terreny negatiu.

Per part seva, l'índex relatiu a la situació actual va caure al maig, de -30,8 a -36,5. En comparació amb el mes anterior, el panorama és menys pessimista sobre la situació econòmica a Alemanya, assenyalen a ZEW.

Els experts encara esperen que l'economia alemanya es deteriori, encara que ara amb menys intensitat. "Les restriccions de Covid a la Xina contribueixen al deteriorament de l'avaluació de la situació econòmica. Aquesta és una càrrega pesada per al futur creixement econòmic d'Alemanya", expliquen.

A més, preveuen que la inflació caigui des del seu nivell molt alt actual. "La gran majoria dels experts assumeix una pujada dels tipus d'interès a curt termini per part del BCE durant els propers sis mesos", afegeixen.

Pel que fa a la zona euro, l'índex de sentiment econòmic ZEW es va situar a -29,5 al maig en comparació amb la lectura anterior de -43.

contador