ep tecnologias turismo maps google malaga tic ordenador smartphone
Tecnologías, turismo, Maps, Google, Málaga, TIC, ordenador, SmartphoneEUROPA PRESS

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El sector de la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) dona feina Catalunya a 103.300 persones, segons dades del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) de l'any 2016, la qual cosa suposa el 3,2% del total de l'ocupació a Catalunya i un increment del 26,3% respecte a tancament del 2015, segons consta en el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya.

Segons ha informat CTecno aquest dijous en un comunicat, l'ecosistema tecnològic català està format per 13.794 empreses, el 2,3% del total d'empreses a Catalunya, una xifra que el 2016 va créixer un 5,7% respecte a l'any anterior, amb la incorporació de 738 noves companyies.

El president de CTecno, Jordi William Carnes, ha destacat que els principals reptes per al sector TIC són la falta de professionals qualificats en un entorn de constant creixement i la necessària aposta per la formació en competències transversals des de les aules.

El Baròmetre remarca que la falta de vocació tecnològica entre els joves és generalitzada i que la disponibilitat de professionals especialitzats és reduïda, malgrat que el grau d'immersió tecnològica de les empreses va avançant.

Així mateix, assenyala que els principals obstacles en el sector tecnològic català són la falta de demanda innovadora i de finançament privat.

A més, l'informe remarca que la presència de les dones en les TIC és encara "un deute pendent": encara que la diferència entre homes i dones es va reduint any a any, les empreses catalanes compta amb una plantilla formada, de mitjana, per un 69% d'homes i un 31% de dones.

contador