bandera ue portada

L'economia del sector privat de la zona euro va tornar a territori de contracció per primera vegada en cinc mesos el novembre, a causa d'una forta reducció de l'activitat del sector serveis. Aquest declivi va estar subratllat per l'Índex PMI Compost d'Activitat Total de la Zona Euro d'IHS Markit, que va disminuir del nivell 50.0 registrat l'octubre fins al 45.3, encara que es va situar lleugerament per sobre de la seva estimació flash precedent.

L'índex es va disminuir a causa d'una desacceleració en l'activitat del sector serveis, que va caure al ritme més fort des del maig passat. Per contra, el creixement de la producció manufacturera es va mantenir per cinquè mes consecutiu, encara que ha estat al ritme més lent des de juliol passat.

A França, el PMI serveis apunta a una clara contracció de l'activitat del sector el novembre "per les restriccions davant de la COVID-19", apunten des d'IHS Markit. A Alemanya, ha plogut sobre mullat i el sector s'ha contret més encara durant l'onzè mes de l'any per les mateixes raons.

A Itàlia, IHS Markit alerta que s'ha registrat la caiguda més accelerada al sector des del passat mes de maig. Finalment, a Espanya el PMI serveis ha tornat a territori de contracció.

Noticias relacionadas

contador