• Tant el nombre de comandes noves com de comandes pendents va augmentar
  • Les matèries primeres van inflar els costos de producció, reflectint-se en el creixement dels preus de compra
melrose, bridon, industrial, factory, manufacturing

La indústria espanyola va continuar creixent amb força al febrer, amb una especial millora en la creació de nous negocis a un ritme no observat durant els últims tretze anys, i han encadenat així gairebé quatre exercicis i mig de creixement. La puntuació atorgada per l'índex Markit, desenvolupat per la consultora britànica del qual hereta el nom, va ser de 56 punts, vuit dècimes per sobre del resultat mostrat al gener.

El nombre de noves comandes es va enfortir durant aquest segon mes de l'any, en línia amb el que ha passat amb les comandes acabats. Això va motivar les companyies a augmentar la seva plantilla amb nivells tan alts com els observats al gener. A més, les compres van créixer en conseqüència de l'augment de la producció. Així els inventaris tant de matèries primeres, com de producte acabat van créixer per sisè mes consecutiu.

Els costos van créixer per l'augment de la demanda de matèries primeres, fet que va fer augmentar els preus. L'avanç del cost es va reflectir especialment en l'acer. Aquest augment dels costos va ser traslladat pels productors als clients, resultant en un creixement robust dels preus de compra, relacionat amb la inflació que va experimentar l'economia aquestes últimes setmanes.

Les cadenes de subministrament es van allargar, augmentant els temps d'espera, però amb un creixement menor que els últims tres mesos.

L'optimisme ronda al sector manufacturer espanyol, que considera que l'expansió econòmica continuarà en el futur.

LA INDÚSTRIA DE L'EUROZONA FRENA EL SEU DESENVOLUPAMENT

La indústria de l'Eurozona va continuar mostrant un creixement sòlid en aquest segon mes de l'any, mantenint un nivell de creixement proper al màxim dels últims 18 anys, amb una puntuació de 58,6 al desenvolupament del sector manufacturer del bloc monetari. El resultat es troba una dècima per sobre del que marcava el consens del mercat i un punt per sota de la puntuació de gener. Aquesta caiguda del resultat es va deure a una major reducció de noves comandes del que s'esperava des de les grans puntuacions que va aconseguir en el canvi d'any.

El desenvolupament es va produir de manera uniforme en tots els sectors, des de la indústria de consum, com la intermèdia i indústria de béns d'inversió. El major creixement del resultat de l'índex es va observar en aquest últim sector, encara que tots ells van repuntar negativament enfront dels resultats de gener.

El país amb major puntuació va ser Holanda amb 63,4 punts, que és el seu màxim històric, seguit per Alemanya, amb 60,6 punts i un rècord negatiu dels últims 4 mesos. A continuació, s'ha situat Àustria amb 59,2 punts que és el seu pitjor resultat dels últims 9 mesos, Itàlia amb 56,8 punts, la pitjor puntuació dels darrers 5 mesos; i Irlanda amb 56,2 punts i el seu mínim dels últims 4 mesos.

Noticias relacionadas

contador