ep madrid games week 20170410113909
Madrid Games Week EUROPA PRESS

MADRID, 10 (Portaltic/EP)

L'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) ha publicat aquest dilluns un avançament del seu anuari amb les dades del sector a Espanya per a l'any 2016. La indústria va facturar al país 1.163 milions d'euros, un 7,4 per cent més respecte a l'any 2015, unes xifres que consoliden els videojocs com "la primera opció d'oci audiovisual a Espanya".

"El videojoc creix a Espanya un any més. Seguim situant-nos entre els primers països europeus en consum. El nostre principal repte per al 2017 és mantenir el nostre lideratge i situar-nos també entre les primeres indústries de desenvolupament", ha assenyalat José María Moreno, director general d'AEVI.

La venda de videojocs físics ha pujat fins als 8 milions d'unitats, la venda de videojocs en línia ha augmentat fins el 7,4 milions, les apps en mòbils es mantenen en 6,8 milions, les apps per tablets se situen en 3,8 milions i els videojocs per a videoconsoles portàtils representen 3,7 milions.

"Estem molt satisfets, perquè l'augment en les vendes de videojocs consoliden la nostra indústria com la preferida en l'àmbit de l'entreteniment pels espanyols", afegeix Moreno, que destaca que el 2016 es va celebrar "el major esdeveniment de videojocs de la història d'Espanya".

Així, l'avançament de l'informe recopila les fites assolides en la Barcelona Games World, la primera edició de la qual es va celebrar a l'octubre de l'any passat. Aquesta fira es va consolidar com el major esdeveniment de videojocs en la història d'Espanya amb 121.980 visitants, 53.000 metres quadrats dedicats al videojoc, més de 1000 terminals, 372 reunions de negoci i 155 expositors instal·lats.

"Mai abans a Espanya un esdeveniment del sector dels videojocs havia generat tanta expectació entre els videojugadors, ni tant interès en la indústria internacional. Aquest 2017 el nostre objectiu és superar les xifres de l'any anterior. En les properes setmanes farem públiques algunes novetats", assegura Moreno.

El 2016 ha estat també important per a la indústria a nivell institucional. AEVI destaca que, per primera vegada, el Congrés dels Diputats va exigir al Govern d'Espanya facilitar les inversions internacionals de la indústria, mentre que l'Assemblea de Madrid va sol·licitar a les autoritats locals el desenvolupament de la indústria local i el Parlament de Catalunya va ser l'escenari de la primera compareixença de la indústria en un Parlament.

"Aquest tipus de moviments institucionals són importants i tenen conseqüències en la indústria. Com a conseqüència de les exigències que s'estan fent des de diversos parlaments, el Govern espanyol ja s'ha compromès públicament perquè aquesta legislatura es desenvolupi la indústria local del videojoc i a través d'incentius fiscals faciliti les inversions internacionals", explica Moreno.

Per al director general d'AEVI ha estat "un bon any" per a la indústria a Espanya. "El consum ha crescut, les institucions entenen cada vegada més la necessitat de desenvolupar la indústria local i facilitar les inversions internacionals i s'ha celebrat el major esdeveniment de la història dels videojocs a Espanya. El llistó per al 2017 és molt alt", conclou.

contador