ep vision general del interior del palacio de la bolsa de madrid espana a 22 de septiembre de 2020
Eduardo Parra - Europa Press

El rendiment al mercat secundari del bo sobirà espanyol amb venciment a 10 anys ha caigut aquest dimecres per sota del 0,2%, per la qual cosa ha assolit el seu nivell més baix des de març, després que durant mesos s'elevés el risc i la incertesa sobre el deute espanyol.

En concret, durant les primeres hores de cotització d'aquest dimecres, el rendiment del bo espanyol ha arribat a situar-se en un mínim de 0,196%, un nivell que no es registrava des de la primera setmana de març. L'interès s'ha situat en el 0,231% a l'obertura, després de tancar el dimarts en el 0,233%. Després de marcar un mínim de 0,196%, el rendiment ha repuntat fins a situar-se lleugerament per sobre de la cota del 0,2%, fins al 0,208%.

Mentrestant, el rendiment del bo alemany a 10 anys ha arribat a situar-se en un mínim de -0,526% i un màxim intradia del -0,507%. El dimarts, el 'bund' va tancar la jornada amb un rendiment al mercat secundari del -0,56%.

D'aquesta manera, la prima de risc oferta als inversors en deute espanyol amb venciment a una dècada en comparació amb els seus homòlegs alemanys s'ha situat en un mínim del 71,7 punts bàsics, encara que el màxim intradia ha arribat als 74,7 enters.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys ha baixat just el mateix dia que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) hagi millorat discretament la caiguda del producte interior brut (PIB) d'Espanya en el segon trimestre fins al 17,8%, per sota del 18,5% estimat anteriorment.

Tot i l'increment de set dècimes, la dada continua sent la pitjor lectura trimestral de tota la sèrie històrica de l'INE, que va començar el 1970. Així mateix, la reculada interanual del PIB es xifra ara en el 21,5%, comparat amb el 22,1% avançat a la fi de juliol.

Noticias relacionadas

contador