ep el precio de la vivienda en alquiler se incremento un 21 interanual en julio segun fotocasa
FOTOCASA - Archivo

El preu mitjà de l'habitatge lliure va pujar un 5,3% en el segon trimestre en taxa interanual, taxa 1,5 punts inferior a la que es va registrar en el trimestre anterior, segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que ha publicat aquest divendres.

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà dels de segona mà van augmentar un 5% interanual en el segon trimestre, 1,2 punts menys que en el trimestre anterior. En el cas dels habitatges nous, el preu va avançar una mitjana del 7,2% durant el mateix període, més de tres punts inferior a la del trimestre anterior.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de l'habitatge va repuntar un 1,2% entre abril i juny, en relació a l'alça de l'1,5% que va registrar en el trimestre anterior i del 2,6% del segon trimestre del 2018.

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà de les de segona mà va augmentar un 5% interanual durant el segon trimestre

Per tipus d'habitatge, els preus de l'habitatge nou van baixar un 0,4% entre el primer i segon trimestre d'aquest any, mentre que els de l'habitatge de segona mà van augmentar un 1,4%.

En el segon trimestre d'aquest any, la majoria de les comunitats autònomes van disminuir la seva taxa anual. Així, els descensos més importants es van registrar a Cantàbria, la Comunitat de Madrid i Catalunya, amb baixades de 3,5, de 3,2 i 2,4 punts, respectivament. Per la seva banda, Astúries, Galícia i la Regió de Múrcia van registrar els increments més grans en les seves taxes anuals, amb pujades d'1,3, d'1,2 i un punt, respectivament.

En taxa intetrimestral, els preus de l'habitatge van presentar taxes trimestrals positives en el segon trimestre en la majoria de comunitats autònomes. Les pujades més destacades es van produir al Principat d'Astúries, Castella i Lleó i Regió de Múrcia, amb increments del 2,2%, 2,2% i 2%, respectivament. Per la seva banda, Cantàbria (-0,1%) va ser l'única comunitat on va descendir la taxa trimestral.

contador