ep archivo   estudio vivienda protegida en madrid
LACOOOP - Archivo

El preu de l'habitatge lliure a Espanya va pujar un 4,2% al tercer trimestre en taxa interanual, nou dècimes més que al segon trimestre. Es tracta del guany més elevat des del tercer trimestre del 2019, segons ha confirmat l'índex de preus d'habitatge (IPH) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Per tipus d'habitatge, la taxa anual de l'habitatge nou baixa gairebé dos punts, fins al 4,1%. Per part seva, la variació de l'habitatge de segona mà arriba al 4,3%, gairebé un punt i mig per sobre de la registrada al trimestre anterior, segons ha confirmat l'INE.

La variació trimestral de l'IPH general al tercer trimestre del 2021 va ser del 2,1%. Per tipus d'habitatge, els preus de l'habitatge nou van pujar un 2,8% entre el tercer i el segon trimestre del 2021. Per la seva banda, els preus de l'habitatge de segona mà van augmentar un 1,9%.

La taxa anual de l'IPH al tercer trimestre del 2021 va augmentar respecte al segon a totes les comunitats autònomes, excepte al País Basc, on va disminuir 1,2 punts. Els increments més grans es van produir a La Rioja, Andalusia i Galícia, amb pujades de 2,8, 2,4 i 2,3 punts, respectivament.

contador