• La successió de William Dudley al capdavant de la Fed de Nova York no depèn del president dels EUA
william-dudley-fed

El president de la Reserva Federal de Nova York i vicepresident del Comitè Federal de Mercat Obert de la Fed (FOMC), William Dudley, ha confirmat la seva decisió d'abandonar el càrrec a mitjans de 2018, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Dudley va ser designat president de la Fed de Nova York al gener del 2009 i va completar el mandat del seu predecessor en el càrrec, Timothy Geithner. Després, va ser nomenat per a un mandat complet el 2011 i reelegit el 2016.

Amb anterioritat al seu pas per la Fed de Nova York, William Dudley, havia estat director gerent de Goldman Sachs, exercint el càrrec d’economista en cap de l'entitat per als EUA durant una dècada.

"Presidir la Fed de Nova York i ser membre del FOMC ha estat un treball de somni", ha dit

"He apreciat profundament les enormes contribucions de Bill Dudley al FOMC, el seu savi consell i la seva càlida amistat durant els anys de la crisi financera i les seves seqüeles", ha declarat la presidenta de la Fed, Janet Yellen, afegint que "l'economia americana és més forta i el sistema financer més segur gràcies als seus reflexives contribucions".

"Presidir la Fed de Nova York i ser membre del FOMC ha estat un treball de somni. He tingut l'honor de treballar a la Fed amb col·legues que es compten entre els servidors públics amb més talent d'arreu", va assegurar per la seva banda William Dudley, agraint a Timothy Geithner, Ben Bernanke i Janet Yellen l'oportunitat d'haver treballat junts durant la crisi.

La successió de William Dudley al capdavant de la Fed de Nova York no depèn del president dels EUA, sinó que queda en mans d'un comitè de recerca liderat per Sara Horowitz, presidenta del Consell de la Fed de Nova York, i de Glenn Hutchins, copresident del Comitè.

D'aquesta manera, aquest comitè durà a terme la recerca d'un ventall de candidats a la presidència de la Fed de Nova York, el nomenament del qual haurà de ser aprovat pel Consell de Governadors del banc central.

Noticias relacionadas

contador