ep cartel colgado en un edificio que indica que el inmueble esta en venta
Óscar Cañas - Europa Press

El preu de l'habitatge usat a Espanya va registrar una pujada del 5,6% durant el tercer trimestre de l'any, coincidint en gran part amb la desescalada del confinament, fins als 1.742 euros el metre quadrat, però en taxa anual a penes s'incrementa un 0,4%, segons les últimes dades d'idealista.

El portal immobiliari destaca que les dades posen de manifest l'"optimisme" que els plans de contingència europeus van infondre als propietaris, amb una promesa d'"injeccions milionàries", la possibilitat d'obtenir crèdit barat i les expectatives d'una vacuna imminent.

Segons idealista, tot això ha provocat que els preus no caiguessin "amb la força esperada" en els grans mercats i que fins i tot pugessin fins a nivells prepandemia en mercats secundaris.

Durant el tercer trimestre, coincidint amb el procés de desescalada, només les Balears van veure com els seus preus es reduïen un 1,3%. A totes les altres comunitats les expectatives dels propietaris es van incrementar.

Així, la major pujada va tenir lloc a Navarra, on el preu va pujar un 9,9%, seguida de Catalunya (+7,8%), La Rioja (+6,5%) i Aragó (+6,4%). A la Comunitat de Madrid la pujada va ser del 1,5% en aquest trimestre.

Balears continua sent l'autonomia més cara, amb 3.047 euros el metre quadrat, seguida de Madrid (2.779 euros), Euskadi (2.655 euros) i Catalunya (2.255 euros).

Al costat oposat de la taula s'hi troben Castella-la Manxa (852 euros), Extremadura (895 euros) i Múrcia (1.048 euros) com les comunitats més econòmiques.

Quant a les dades per províncies, només quatre han experimentat caigudes de preu aquest trimestre. La major s'ha produït a Sòria (-3,7%), seguida per Palència (-1,9%), Balears (-1,3%) i Conca (-0,9%).

Noticias relacionadas

contador