ep varias personas caminan junto a un cartel de viviendas en venta
Carlos Castro - Europa Press - Archivo

El preu de l'habitatge de segona mà va caure un 0,6% a l'agost respecte al mes anterior, mentre que en taxa interanual va registrar un descens del 0,8%, fins als 1.877 euros el metre quadrat, segons les dades de l'Índex Immobiliari Fotocasa.

"Aquestes dades amb descensos més o menys generalitzats a diverses comunitats és més pròpia de la dinàmica del sector immobiliari, que ja s'esperava per a aquest 2020, però no propiciat per la crisi econòmica arran del coronavirus", subratllen des de Fotocasa.

De fet, afegeix que des de finals de 2019 l'Índex Immobiliari Fotocasa ja ha anat registrant petits descensos interanuals, mai per sobre del 2%.

Segons Fotocasa, els propietaris no estan rebaixant de moment els preus per la situació econòmica actual, però els descensos dels preus de l'habitatge de segona mà seguiran durant 2020, encara que no espera que siguin descensos "gaire inflats". "És important recordar que, de mitjana, el preu a Espanya està gairebé un 40% per sota dels anys del boom immobiliari", va explicar la directora de Comunicació de Fotocasa, Anaïs López.

Per comunitats autònomes, nou d'elles presenten dades mensuals negatives a l'agost de 2020. Les comunitats amb descensos van ser Aragó (-1,5%), Castella i Lleó (-0,8%), Castella-la Manxa (-0,6%), Extremadura (-0,6%), Catalunya (-0,4%), Regió de Múrcia (-0,3%), Madrid (-0,2%), Galícia (-0,2%) i Cantàbria (-0,01%).

Per contra, les comunitats que van incrementar el preu de l'habitatge a l'agost van ser el País Basc (0,6%), Navarra (0,4%), La Rioja (0,3%), Balears (0,3%), Astúries (0,2%), Canàries (0,2%), Comunitat Valenciana (0,2%). A Andalusia es van mantenir pràcticament estables (+0,005%).

Quant al rànquing de comunitats autònomes amb el preu de l'habitatge de segona mà més cars d'Espanya, el lideren Madrid i el País Basc, amb preus de 3.062 euros el metre quadrat i els 2.871 euros, respectivament.

Noticias relacionadas

contador