ep peru ecuadorcolombia firmanacuerdo comercialreino unidodel brexit
TWITTER

L'economia del Regne Unit va registrar durant el passat mes d'abril una contracció del 0,4% respecte al mes anterior, quan el PIB britànic havia caigut un 0,1%, percentatge que suposa la major baixada mensual de l'activitat econòmica des de març de 2016, segons reflecteixen les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS) corresponents al primer mes després de l'ajornament de la sortida del país de la Unió Europea (UE).

L'agreujament de la contracció econòmica durant el quart mes de l'any va respondre a la caiguda de l'activitat al sector manufacturer britànic, que va retrocedir un 3,9%, el seu major descens des del 2002.

Per la seva banda, l'activitat del sector serveis del Regne Unit es va estancar l'abril, davant de la caiguda del 0,1% de febrer, mentre que la construcció va reduir la seva caiguda al 0,4%, enfront de l'1,4% del mes anterior, i al sector de producció es va registrar una caiguda del 2,7%, després de créixer set dècimes el mes anterior. Per la seva banda, l'agricultura es va mantenir estable després de recular una dècima el febrer.

Malgrat aquest retrocés, el segon consecutiu, la dada corresponent a la mitjana mòbil trimestral entre febrer i abril va llançar un creixement del 0,3%.

"El creixement del PIB va mostrar un debilitament durant els últims 3 mesos, amb l'economia contraient durant el mes d'abril, principalment a causa d'una caiguda dramàtica en la producció d'automòbils, amb incertesa al Regne Unit abans de la data de sortida de la UE prevista inicialment que va portar a tancaments planificats", ha explicat Rob Kent-Smith, responsable de PIB a ONS.

"Així mateix, hi va haver una debilitat generalitzada en les manufactures l'abril, ja que l'impuls de la finalització anticipada de les comandes abans de la data de retirada original de la UE del Regne Unit s'ha esvaït", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador