• Els experts preveuen un creixement moderat aquest any al Regne Unit
cbreinounidoflag short

El Regne Unit va acabar el 2017 amb una nota més alta del que s'esperava. El Producte Interior Brut (PIB) va pujar un 0,5% durant el quart trimestre, per sobre del 0,4% pronosticat, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística. No obstant això, en el conjunt de 2017, el PIB va créixer un 1,8%, el seu menor ritme en cinc anys.

"Un primer cop d'ull al PIB del quart trimestre mostra que l'economia del Regne Unit va créixer un 0,5% des del trimestre anterior, superant les estimacions", indica David Morrison, estrateg de mercat de GKFX.

Joshua Mahony, analista de mercat d'IG, destaca que "el sorprenent comportament del PIB ha impulsat la lliura". "Aquesta no és, de cap manera, una xifra reeixida, però la recent recuperació dels serveis ha ajudat a mantenir a ratlla, de moment, els temors d'una economia en caiguda lliure".

El declive en la agricultura y la construcción fueron los principales obstáculos durante el trimestre, explica Mahony. Sin embargo, añade, casi siempre prima la trayectoria de crecimiento de los servicios, "que afortunadamente ha logrado recuperarse a pesar de los temores del Brexit".

Ian Stewart, economista jefe de Deloitte, destaca que "la actividad (de Reino Unido) se ha suavizado desde el referéndum, pero menos de lo esperado. El crecimiento del PIB en 2017 superó las previsiones y la actividad subió a finales de año tras una fuerte caída en la primera mitad".

El declivi en l'agricultura i la construcció van ser els principals obstacles durant el trimestre, explica Mahony. No obstant això, afegeix, gairebé sempre preval la trajectòria de creixement dels serveis, "que afortunadament ha aconseguit recuperar-se malgrat els temors del Brexit".

Ian Stewart, economista en cap de Deloitte, destaca que "l'activitat (del Regne Unit) s'ha suavitzat des del referèndum, però menys del que s'esperava. El creixement del PIB el 2017 va superar les previsions i l'activitat va pujar a finals d'any després d'una forta caiguda durant la primera meitat".

"Una forta recuperació global i una lliura feble estan impulsant les exportacions i la fabricació del Regne Unit. Amb les previsions inflacionistes començant a disminuir-se, esperem que 2018 vegi un altre any de creixement poc especulador, però lluny de ser desastrós, al Regne Unit", afegeix Stewart.

contador