ep reino unido 20210107132303
TWITTER - Archivo

L'economia del Regne Unit va créixer a l'abril al seu ritme més ràpid des de la reobertura després del confinament dur de la pandèmia a l'estiu passat, amb una forta despesa minorista i el ple retorn de l'escolarització que van impulsar els resultats i augmentar les esperances d'una ràpida recuperació dels nivells de producció anteriors a la Covid. El producte interior brut (PIB) del Regne Unit va pujar al 2,3% l'abril passat, davant el mes anterior, però està un 3,7% per sota del nivell previ a la pandèmia, ha informat aquest divendres l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS, en anglès).

La bona dada del quart mes de l'any supera de molt la caiguda de l'1,5% del primer trimestre i posa el país al camí del creixement per al segon trimestre.

El sector serveis, considerat el principal pilar econòmic del país, va créixer el 3,4%, mentre que l'industrial va avançar el 0,3%, però el de la construcció va baixar el 2%, va afegir la font.

Jonathan Athow, estadístic nacional adjunt de la ONS per a les estadístiques econòmiques, ha assenyalat que "el fort creixement de la despesa minorista, l'augment de les compres de cotxes i caravanes, l'obertura dels col·legis durant tot el mes i l'inici de la reobertura de l'hostaleria van impulsar l'economia a l'abril".

Va afegir que la taxa de creixement hauria estat encara més gran sense els descensos de la indústria farmacèutica, sovint erràtica, les parades de moltes fàbriques d'automòbils i el manteniment a gran escala dels jaciments petrolífers, que van frenar la taxa de creixement general.

contador