cbvacuna europa

L'economia de la zona euro va tornar a entrar en recessió després de patir una contracció del PIB del 0,3% entre gener i març, després de la caiguda del 0,6% de l'últim trimestre del 2020, com a conseqüència de l'impacte de les mesures per frenar els rebrots de la pandèmia de la Covid-19, segons ha confirmat Eurostat.

Al seu torn, l'economia del conjunt de la Unió Europea (UE) també va tornar a entrar en recessió en registrar una contracció del PIB del 0,1% durant el primer trimestre del 2021, després de la caiguda del 0,4% entre l'octubre i desembre de 2020.

Tot i la recaiguda en recessió, les noves dades suposen una contracció molt menys profunda de l'activitat durant el primer trimestre de l'estimat inicialment, ja que a la lectura preliminar de la dada Eurostat havia calculat un retrocés del 0,6% del PIB de la zona euro i del 0,4% en el cas de la UE.

En comparació del mateix trimestre del 2020, el PIB de la zona euro es va contraure un 1,3%, mentre que el dels Vint-i-set va retrocedir un 1,2%.

Entre els països amb dades disponibles, Portugal (-3,3%) va registrar la major contracció del PIB, seguida d'Eslovàquia (-2%) i d'Alemanya (-1,8%), mentre que Irlanda (+7,8%), Croàcia (+5,8%) i Estònia (+4,8%) van registrar les majors taxes de creixement a la UE.

En comparació amb el primer trimestre del 2020, les majors caigudes del PIB van correspondre a Portugal (-5,4%), Àustria (-4,5%) i Espanya (-4,3%), mentre que la millor evolució interanual es va observar a Irlanda (+12,8%), Estònia (+5%) i Luxemburg (+4,9%).

En el cas d'Espanya, el PIB va registrar una contracció del 0,5% durant el primer trimestre, després de l'estancament observat durant el quart trimestre del 2020. En comparació amb els tres primers mesos de l'any passat, l'economia espanyola va retrocedir un 4,3%.

contador