chinacbeconomia121

El PIB de la Xina del tercer trimestre ha estat més gran del que s'esperava, cosa que augmenta les esperances que la segona economia mundial arribi i fins i tot superi l'objectiu de Pequín de créixer un 5% aquest any. La Xina va registrar un creixement del 4,9% durant el trimestre del juliol al setembre respecte a l'any anterior, segons va publicar l'Oficina Nacional d'Estadística del país. El consens estimava un increment del 4,4%.

Enfront del trimestre previ, el PIB xinès també va superar les expectatives en créixer un 1,3% (des del 0,5% del segon trimestre, consens: 1,0%).

La Xina també ha anunciat aquest dimecres un creixement del 4,5% de la producció industrial i un repunt del 5,5% de les vendes al detall el setembre respecte a l'any anterior, superant ambdós lleugerament les expectatives del mercat.

"En conjunt, sembla que les mesures d'estímul comencen per fi a fer efecte a l'economia xinesa, que ara es disposa a assolir l'objectiu de creixement del 5% fixat pel govern central per al 2023", escriuen els experts de Danske Bank.

"Dit això, la incertesa relacionada amb el sector immobiliari seguirà sent un llast per ara, ja que un dels promotors més grans de la Xina, Country Garden, ha incomplert el pagament del cupó d'un bo en dòlars, el termini del qual vencia ahir, segons informa avui 'Reuters'", afegeix Danske.

"En general, les dades del tercer trimestre van corroborar la nostra tesi que la Xina està experimentant un repunt cíclic impulsat pels estímuls. Les vendes al detall, en particular, van registrar un fort repunt, ja que la despesa en els segments relacionats amb les festivitats (tabac i alcohol, lleure, roba i restauració) es va accelerar abans de la prolongació de les vacances de la Golden Week”, escriuen els experts d'Oxford Economics.

Tot i això, afegeixen també que els indicadors immobiliaris van continuar sent molt febles el setembre, sense signes de tocar fons. "Tal és la divergència entre les dades macroeconòmiques relativament bones i la debilitat de la confiança al sector, que resulta difícil preveure que l'impuls del creixement experimenti una nova acceleració seqüencial al quart trimestre en absència d'estímuls significatius".

Noticias relacionadas

contador