la-banque-de-france-confirme-sa-prevision-d-un-croissance-du-pib-de-0-3-au-3e-trimestre

L'agència d'estadístiques de la Unió Europea -Eurostat- ha anunciat aquest dimarts que el PIB dels 19 països que comparteixen l'euro va caure un 3,6% el primer trimestre de 2020, comparat amb els tres últims mesos de 2019, i un 3,1% comparat amb el primer trimestre d'aquest any. Eurostat havia estimat inicialment que l'economia sofriria una contracció del 3,8%. Tot i aquest resultat, lleugerament millor de l'esperat, el PIB de l'eurozona ha registrat la caiguda més forta de tota la sèrie històrica.

El PIB de l'eurozona no sofria una contracció trimestral des del primer trimestre de 2013, quan va retrocedir un 0,4%. La caiguda durant els tres primers mesos de 2020 ha superat en quatre dècimes la reculada del 3,2% del primer trimestre de 2009, el pitjor moment de la Gran Recessió.

Els majors descensos de la producció es van registrar als sectors del comerç, el transport, l'allotjament i l'alimentació, així com les arts i l'entreteniment, que van registrar caigudes d'un 6,8% d'un trimestre a l'altre.

De tota l'eurozona, només Irlanda va registrar un augment del PIB durant aquest període. A la Unió Europea en general, Romania, Bulgària i Suècia també van registrar augments de la producció, mentre que França i Itàlia van registrar les disminucions més pronunciades.

Els economistes preveuen que l'economia es contregui encara més al segon trimestre, atès que els confinaments que es van imposar en gran manera a mitjan març per contenir la propagació del coronavirus es van allargar fins a mitjan maig, i algunes restriccions es van mantenir fins a la primera meitat de juny i més enllà.

Noticias relacionadas

contador