ep bandera de estados unidos
EUROPA PRESS - Archivo

El producte interior brut (PIB) dels Estats Units ha experimentat un creixement anualitzat del 2,1% entre els mesos d'octubre i desembre, la mateixa xifra que la dels tres mesos anteriors, segons la tercera estimació de la dada publicada aquest dijous per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Govern (BEA, per les seves sigles en anglès).

Així doncs, l'organisme ha mantingut la primera i la segona estimacions de la dada que va publicar a la fi de gener i febrer. Tampoc no hi ha hagut canvis del pronòstic del creixement de l'economia en el conjunt de 2019, que va ser del 2,3%, la seva pitjor dada des de 2016.

La balança comercial va ser la variable que més va contribuir al PIB entre octubre i desembre, després d'un creixement del 2,1% de les exportacions i una contracció del 8,4% de les importacions.

En segon lloc es va situar la despesa dels consumidors, que va créixer un 1,8% el quart trimestre de l'any. El consum de béns va avançar un 0,6%, gairebé quatre punts menys que el tercer trimestre, mentre que el consum de serveis va créixer un 2,4%, dues dècimes més.

Del seu costat, la despesa i la inversió del Govern va créixer un 2,5%, vuit dècimes més que el tercer trimestre. Per contra, la inversió de les empreses va registrar el seu tercer trimestre consecutiu de caigudes, amb una contracció anualitzada del 6%, cinc punts percentuals més que el tercer trimestre, per la qual cosa va ser la variable que més creixement va restar al PIB.

El Departament nord-americà va informar que els ingressos personals disponibles van augmentar un 3% entre octubre i desembre, sis dècimes menys. Així mateix, la taxa d'estalvi personal es va reduir una dècima, fins a situar-se en el 7,6%.

Noticias relacionadas

contador