3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

Alemanya segueix creixent i durant el segon trimestre de 2016, el Producte Interior Brut (PIB) s'ha situat al 0,4%, el doble de l'esperat pel consens de Reuters, segons l'Oficina Federal d'Estadística alemanya (Destatis). El creixement alemany es modera fins al 0,4% després de la sorprenent dada pels tres primers mesos de l'any, que va ser del 0,7%.

DAX

  • 18.738,81
  • -0,69%

Malgrat aquesta moderació d'aquest creixement, s'ha situat molt per sobre del previst pel mercat. La comparació trimestral, mostra que les contribucions positives van venir especialment del balanç d'exportacions i importacions. Segons els resultats provisionals, les exportacions van augmentar, mentre que les importacions van caure lleugerament pel que fa al primer trimestre de 2016.

El creixement del consum final de les llars i la despesa en consum final també han ajudat. No obstant això, la formació bruta de capital ha estat més feble. Després d'un fort primer trimestre, la caiguda es va enregistrar sobretot en la formació bruta de capital fix en maquinària i equip de construcció.

En termes interanuals, l'augment ha estat del 3,1% la seva millor dada en els últims cinc anys i destaquen la incorporació de 529.000 nous treballadors al mercat laboral alemany durant el segon trimestre, un 1,2% més que l'any previ.

contador