• Els preus del petroli pujaven més d'un 1,5% després de l'informe, però ara cotitzen amb pujades properes al 4%
petroleo, canarias

El preu del petroli s'ha disparat gairebé un 4% després dels inventaris de cru dels EUA que han informat d'una reducció de 14,5 milions de barrils, segons l'Administració d'Energia dels Estats Units. Les expectatives dels inventaris se situaven en un increment de 225.000 barrils.

Concretament, el preu del barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb pujades del 3,42% fins als 49,62 dòlars. Per la seva banda, el preu del West Texas, referent als EUA, registra una pujada del 3,63% fins als 47,15 dòlars.

Segons l'informe de l'Administració d'Energia dels Estats Units (EIA per les seves sigles en anglès), els inventaris de gasolina van baixar en 4,2 milions de barrils, mentre que les perspectives dels analistes de Reuters situaven la caiguda en 171.000 barrils.

Els preus del petroli pujaven més d'un 1,5% després de l'informe, però ara cotitzen amb pujades properes al 4%

Durant els últims dos anys, els inventaris nord-americans s'han mantingut en màxims històrics, hagut d'en part a un auge en la producció de petroli. No obstant això, el pas de la tempesta tropical Hermine, que la setmana passada va amenaçar les activitats en el Golf de Mèxic abans d'avançar a l'est d'EUA, va conduir a la pèrdua de part de la producció petroliera del país.

REUNIÓ I ACORD

Aquesta caiguda en els inventaris es produeix a tres setmanes d'una reunió de països de l'OPEP a Algèria per discutir el futur de la seva oferta, els inversors busquen senyals sobre si optaran per almenys congelar la producció i ajudar així recuperar preus que vénen en caiguda des de fa gairebé dos anys.

Dilluns passat, Aràbia Saudita i Rússia van signar un acord per cooperar amb l'objectiu d'impulsar els preus del petroli. El pacte es basa en una col·laboració per tractar d'impulsar els preus del petroli. El ministre d'Energia de Rússia, Alexander Novak, i el seu homòleg saudita, Khaleb bin Abdul Aziz al-Faleh, han subscrit una declaració conjunta per lluitar contra la inestabilitat recent dels mercats de petroli.

contador