ep trabajadores fabrica tecnologia recurso
FUJITSU

La taxa d'atur de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), va baixar fins al 5% al febrer, una dècima menys; un nou mínim històric, segons ha informat la institució en un comunicat.

Les dades del segon mes de l'any encara no reflecteixen plenament l'impacte del coronavirus Covid-19, ja que les mesures de contenció van començar a aplicar-se de forma generalitzada als països del grup al març.

Durant el segon mes de 2020, el nombre d'aturats de l'anomenat 'club dels països rics' era de 32,45 milions, un descens de 374.000 persones respecte al gener i d'1,13 milions comparat amb fa un any.

Entre els països de l'OCDE les dades de la qual estaven disponibles, la República Txeca i el Japó es van mantenir com els països amb nivells més baixos d'atur, amb un 2,2% i un 2,4%, respectivament, seguits per Polònia i Països Baixos, amb un 2,9%.

Per contra, els majors nivells de desocupació es van observar a Grècia, amb una taxa d'atur del 16,3% al desembre, última dada disponible, per davant d'Espanya, amb un 13,6% durant el segon mes de l'any.

La taxa d'atur masculina de l'OCDE al febrer va ser del 5%, en línia amb els últims mesos, mentre que la desocupació femenina es va reduir en una dècima, fins al 5,1%.

Per part seva, la taxa d'atur juvenil de l'OCDE va baixar al febrer al 10,8%, dues dècimes menys que al gener, mentre que la desocupació entre els treballadors de més de 25 anys es va mantenir en un 4,3%.

Noticias relacionadas

contador