• La mayor parte de las hipotecas en España estarán referenciadas al nuevo Euribor
  • Al nuevo Euribor se vincularán productos por valor de 180 billones a nivel global
hipotecas-online mortgage housing

Abans que el nou Euribor entri en funcionament, l'Institut de Mercats Monetaris realitzarà una anàlisi sobre l'impacte que tindrà la nova metodologia de l'índex.

En qüestió de mesos, la majoria de les hipoteques del nostre país estaran referenciades a un nou Euribor.

L'organisme de l'eurozona encarregat d'elaborar aquest nou mètode ultima els detalls perquè el sistema de càlcul de l'índex estigui llest ràpidament.


En principi, l'entrada en vigor del nou Euribor està fixada per al proper 4 de juliol. No obstant això, com recull Expansión, els experts financers descarten que això tingui lloc en aquesta data perquè encara falta un dels tràmits més importants: l'anàlisi de l'impacte que tindrà el nou mètode de càlcul. Tot indica que aquesta anàlisi començarà al juliol i es durà a terme durant unes setmanes. Per tant, és poc probable que els canvis en l'Euribor s'apliquin abans dels primers mesos de 2017.


INTERROGANTS ENCARA PER RESOLDRE


Encara que el mètode de càlcul del nou Euribor està gairebé preparat, hi ha qüestions que s'han de resoldre abans de la seva engegada. Un dels punts que més preocupa sobre la nova metodologia és si s'ha d'incloure per al càlcul de les operacions entre els bancs i les empreses corporatives no financeres.


Les autoritats de la zona euro pretenen amb la reforma de l'Euribor evitar manipulacions com l'ocorreguda fa ja quatre anys amb el libor britànic.

El desembarcament de la nova metodologia arriba en un escenari complicat per al sector bancari i financer: l'Euribor acumula dos mesos en terreny negatiu.


Per saber si aquest nou sistema de càlcul és millor o pitjor per a les entitats bancàries i els seus clients caldrà esperar que es realitzi l'anàlisi d'impacte. No obstant això, els experts asseguren que l'entrada en vigor de la nova metodologia no suposarà un gran canvi.

contador