ep repostaje de gasolina
ACIERTO.COM - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 0,3% al març en relació al mes anterior i va retallar sis dècimes la taxa interanual, fins al 0,1%, el nivell més baix des d'octubre de l'any passat, segons l'indicador avançat publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquest enfonsament de sis dècimes, l'IPC interanual encadena dos mesos de reculades, en els quals ha perdut un punt sencer, des del 1,1% de gener al 0,1% de març.

L'organisme estadístic ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l'IPC a l'abaratiment dels carburants i combustibles, comparat amb la pujada de preus que van registrar al març de 2019.

En termes mensuals (març sobre febrer), l'IPC va baixar un 0,3%

Amb la dada de març, la taxa interanual d'IPC encadena 43 mesos de valors positius i implica que els preus són avui a penes un 0,1% superiors als de fa un any.

En el tercer mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la taxa interanual en el 0,2%, set dècimes menys que al febrer.

En termes mensuals (març sobre febrer), l'IPC va baixar un 0,3%, el major descens en un mes de març des de 2002, com a mínim. Per part seva, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar en un 0,7%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de març el pròxim 15 d'abril.

Noticias relacionadas

contador