ep compra comprar alimentos ipc precios
EUROPA PRESS - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 0,4% el mes de març en relació al mes anterior caient així en set dècimes la taxa interanual, fins al 0,0%, registrant així un descens més pronunciat del que s'esperava i el seu nivell més baix des d'agost de 2016, segons les dades definitives publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que inicialment va calcular que la taxa de març seria del 0,1%.

Amb aquest descens de set dècimes, l'IPC interanual encadena dos mesos consecutius de reculades. D'aquesta manera, després d'arrencar l'any a l'1,1%, l'IPC ha perdut més d'un punt en dos mesos.

Estadística ha atribuït la baixada de la taxa interanual de l'IPC de març al comportament dels carburants, del transport aeri de passatgers, de l'electricitat, dels paquets turístics i dels hotels, cafès i restaurants.

Amb la dada de març, la taxa interanual d'IPC encadena 43 mesos de valors positius i implica que els preus s'han estancat respecte als de fa un any.

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, es va mantenir al març a l'1,1%, i se situa 1,1 punts per sobre de l'IPC general.

Al tercer mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va situar la seva taxa anual al 0,1%, vuit dècimes menys que al febrer.

Noticias relacionadas

contador