ep varios clientes realizan compras en el mercado de sant anton barcelona
David Oller - Europa Press

L'Índex de Preus al Consum (IPC) de la zona euro ha repuntat al 0,4% al juliol, una dècima més que el registre del mes anterior, segons la dada preliminar publicada aquest dimecres per l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat. Aquest increment es deu a la moderació de l'encariment dels serveis i de la baixada dels preus de l'energia.

Mentrestant, al conjunt de la Unió Europea (UE), la inflació interanual es va situar al juliol en un 0,9%, la qual cosa representa una dècima per sobre de la lectura de juny.

En el cas d'Espanya, els preus van caure un 0,7% al juliol, accelerant la caiguda del 0,3% observada el mes anterior, la qual cosa amplia a 1,1 punts percentuals el diferencial de preus favorable a l'economia espanyola en comparació amb els seus socis de l'euro.

Segons Eurostat, el mes de juliol els preus de l'energia han caigut un 8,4%, menys que el descens del 9,3% del mes anterior, mentre que els aliments frescos s'han encarit un 3,1% en comptes del 6% de juny. Per part seva, el preu dels serveis ha pujat un 0,9%, tres dècimes menys que al juny.

D'aquesta manera, en excloure l'efecte de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro s'ha situat en un 1,4%, una dècima per sobre de la lectura del mes anterior, mentre que en excloure'n també els aliments frescos, el tabac i l'alcohol, la taxa d'inflació subjacent de l'eurozona s'ha elevat al 1,2% al juliol des del 0,8% de juny.

Entre els països les dades dels quals estaven disponibles, les caigudes de preus més fortes es van registrar a Grècia (-2,1%), Xipre (-2%) i Estònia (-1,3%), mentre que els increments més pronunciats van correspondre a Hongria (+3,9%), Polònia (+3,7%) i Txèquia (+3,6%).

Noticias relacionadas

contador