ep personas ponen gasolina en sus coches en una gasolinera de madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar un 0,1% al febrer en relació al mes anterior i va retallar tres dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,8%, tornant així a taxes inferiors a l'1%, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb aquest descens de tres dècimes, l'IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius d'increments. D'aquesta manera, després d'arrencar l'any a l'1,1%, l'IPC ha registrat al febrer el mateix valor amb el qual va tancar 2019: un 0,8%.

L'organisme estadístic ha atribuït la disminució de la taxa interanual de l'IPC a l'abaratiment dels carburants i combustibles, enfront de la pujada de preus que van registrar al febrer de 2019.

Amb la dada de febrer, la taxa interanual d'IPC encadena 42 mesos en valors positius i implica que els preus són avui un 0,8% superiors als de fa un any.

En el segon mes de l'any, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa interanual al 0,9%, dues dècimes menys que al gener.

En termes mensuals (febrer sobre gener), l'IPC va baixar un 0,1%, el seu major descens en un mes de febrer des de 2017. Per part seva, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCA es va situar al 0,0%.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de febrer el pròxim 13 de març.

Noticias relacionadas

contador