yolanda diaz smi
Ministerio de Trabajo

Elevar el salari mínim interprofessional (SMI) fins als 1.000 euros mensuals el 2022. És la proposta que el Ministeri de Treball ha fet als sindicats i empresaris. La xifra és 35 euros superior a la fixada actualment.

Cal recordar que el Comitè d'Experts va aconsellar una pujada d'entre 24 i 40 euros de l'SMI per a aquest any, de manera que la proposta del Govern se situaria en aquesta franja i coincidint amb la quantitat demanada pels sindicats, que demanava que pugés fins als 1.000 euros.

A la roda de premsa posterior a la reunió mantinguda aquest dilluns, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha dit que "no hi ha millor eina per avançar en la igualtat que incrementar el salari mínim interprofessional".

El proper dimecres 9 de febrer se celebrarà una nova reunió al Ministeri de Treball amb els sindicats i empresaris. Això suposa que els agents socials tenen fins aquell dia per consultar i debatre amb els seus òrgans de direcció respectius la proposta del Govern.

"El diàleg social continua", ha assegurat Díaz, afegint que "s'escoltarà fins dimecres totes les posicions i tant de bo puguem arribar a punts de trobada". La pujada de l'SMI pot arribar a dos milions de treballadors a Espanya, segons la ministra.

D'aquesta manera, la pujada de SMI, que s'aplicarà amb caràcter retroactiu a data 1 de gener, aniria previsiblement al Consell de Ministres de la setmana que ve.

contador